UNITATE DE INGRIJIRE LA DOMICILIU PENTRU PERSOANE VARSTNICE

Scopul serviciului

Imbunatatirea calitatii vietii persoanei asistate prin diferite activitati si servicii desfasurate la domiciliul persoanei asistate dar si in exterior, prin activitati de socializare, prevenind singuratatea, izolarea, saracia, depresia si suicidul.

Cui ne adresam si ce facem?

Serviciu dedicat asistarii la domiciliu a persoanelor varstnice de sex feminin, cu varsta peste 65 ani, ramase singure, fara sustinatori si cu un venit insuficient traiului de zi cu zi.

Consiliere si suport emotional-spiritual confruntandu-se cu boli, lipsuri si singuratate, in cadrul consilierii discutam problemele, framantarile lor si impreuna gandim strategii si solutii care duc la prevenirea: singuratatii, izolarii, depresiei si a gandurilor suicidare.

Activitati de socializare si participare la diferite evenimente marcarea zilelor importante din viata varstnicelor: sarbatorirea zilelor de nastere, 8 Martie, Paste, Craciun, sarbatorirea Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, iesiri in imprejurimi, la cofetarie, la cumparaturi, in parc si excursii. Trimestrial sau mai des se organizeaza la sediul fundatiei intalniri cu scop informativ sau abordarea diferitelor tematici de interes pentru varstnici. Se asigura transportul pentru persoanele care se deplaseaza cu dificultate.

Intermedieri la diferite institutii si persoane fizice, insotire si transport la medic, spital, internari/externari, medicatie, in limitele financiare disponibile.

Ajutor la menaj si gatit cu sprijinul voluntarilor si in functie de nevoi intervenim acolo unde este cazul.

Cumparaturi saptamanale sau lunare se efectueaza ori de cate ori situatia o cere si/sau in functie de venitul financiar al beneficiarului.

Coordonator serviciu: Damaris Cojocaru
0264 406 167 int. 21

email: proiect.varstnici@fundatiaherald.org