CENTRU DE ZI PENTRU ADOLESCENTI

Scopul serviciului

Misiunea noastra este sa sprijinim adolescenti si tineri in procesul dezvoltarii lor pe plan personal, educational si social si sa punem la dispozitia lor resursele de care au nevoie pentru a deveni persoane valoroase comunitatii din care fac parte si adulti responsabili.

Cui ne adresam si ce facem?

Ne adresam adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 13-19 ani si programele oferite sunt complementare activitatii educationale oferite de scoala.

Activitati recreativ-educative: tabere si excursii, petreceri tematice, ateliere de creatie, intreceri sportive, sarbatorirea zilelor de nastere si a evenimentelor semnificative (Craciun, Paste, Ziua Copilului, etc.).

Grupuri de educare si dezvoltare personala: pentru dobandirea unor deprinderi sanatoase de relationare fata de propria persoana si cei din jur; educatie pentru sanatate, educatie civica, activitati de autocunoastere si cresterea stimei de sine, planificarea timpului si vietii personale in functie de scopurile stabilite si prioritati.

Educatie pentru cariera si orientare profesionala: adolescentii au posibilitatea sa descopere care le sunt preocuparile si inclinatiile, fiind consiliati in ceea ce priveste alegerea unei viitoare profesii si continuarea studiilor.

Consiliere si suport emotional cu rol in sustinere si motivare pentru schimbare.

Activitati de preventie: preventia dependentei de calculator si televizor, preventia implicarii in anturaje si activitati daunatoare, preventia consumului de substante daunatoare, etc.

Coordonator serviciu: Mihaela Coman
0264 406167 int. 13

e-mail: proiect.adolescenti@fundatiaherald.org