CENTRU DE CONSILIERE SI SPRIJIN PENTRU PARINTI SI COPII

Scopul serviciului

Scopul serviciului consta in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor asistate, consolidarea rolurilor functionale sot-sotie, parinti-copii, elevi-elevi, elevi-cadre didactice, dobandirea unor modalitati eficiente de a face fata problemelor, gestionarea situatiilor, gasirea alternativelor si prevenirea comportamentelor nonasertive in randul elevilor si nu numai.

Cui ne adresam si ce facem?

Beneficiarii programului sunt familii care au copiii elevi in clasele primare sau care trec printr-o situatie de dificultate, probleme de abuz fizic, emotional sau verbal, dificultati in adaptarea scolara a copiilor, lipsa de resurse proprii pentru iesire din criza si networking deficitar.
În anul 2017 desfasuram un proiect de dobandire a comportamentelor dezirabile si de preventie a agresivitatii in cadrul Liceului Teoretic Eugen Pora. Beneficiarii programului sunt eleviii claselor 0-IV, invatatorii si parintii acestora.

Activitati de preventie a violentei: prin activitatile desfasurate in cadrul orelor de clasa cu scopul de a invata comunicarea eficienta, dobandirea abilitatilor de rezolvare a conflictelor si prevenirea violentei.

Intalniri de grup cu parintii: sesiuni de parenting si grupuri de suport.

Consiliere familiala de cuplu si individuala: evaluarea problemelor si oferirea de resurse alternative pentru depasirea situatiilor dificile.

Activitati de grup pentru copii: activitati educativ – recreative si de dezvoltare personala.

Informare sociala.

Intermedieri (medicale, juridice, sociale, indrumare in gasirea unui loc de munca, a unei chirii, etc).

Coordonator serviciu: Cozos Marcela
0264 406167 int. 18

e-mail: proiect.familii@fundatiaherald.org