Stiri Varstnici Octombrie – Decembrie 2018

În acest trimestru s-a schimbat vremea, iar odata cu ea au aparut durerile de articulatii sau îngrijorarile cu privire la facturile de gaz si cheltuielile medicale care sunt mai costisitoare în aceasta perioada. Cu toate acestea, le sprijinim pe varstnicele noastre facand tot ce tine de noi sa nu ajunga la deznadejde si descurajare. De-a lungul acestui trimestru am oferit servicii de asistenta la domiciliu, zilnic, cumparaturi, plata facturilor, însotiri la medic sau intermedieri de tot felul.

Deasemenea, în luna octombrie cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicului, am organizat un program special pentru beneficiarele noastre si nu numai. Au fost invitati si varstnicii din proximitatea fundatiei adica cartierul Gruia. Am avut un timp de multumire, de bucurie, de sarbatoare în care am împartasit povesti si experiente personale, am vorbit despre rodire, am cantat si am luat masa împreuna. În tot acest timp, un grup de voluntari ne-a sprijinit în aceasta activitate prin cantece dar si prin mesaje de apreciere si de încurajare pregatite pentru beneficiare. Varstnicele au avut si ele contributia lor prin schimbul de experiente între ele sau prin oferirea unor sfaturi pentru tinerii voluntari. A fost o întalnire frumoasa, emotionanta.

Am împartit cadouri si am servit împreuna sarmale oferte de o familie voluntara careia îi multumim foarte mult. Voluntarii pe care îi avem sunt un real si valoros ajutor în munca noastra, aducand prin prezenta lor bucurie, speranta si o prezenta bine-venita în singuratate. În acest trimestru cativa dintre voluntari au dorit sa ajute în transportarea beneficiarelor la sediul nostru si au avut pe inima sa fie alaturi de noi cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului care a avut loc în Decembrie la sediul Fundatiei, bucurandu-i pe varstnici prin colindele pe care le-am pregatit împreuna pentru ele, dar si prin mesajele de încurajare si de speranta transmise de voluntari si de noi, echipa Herald.

Ca de obicei, de sarbatori, a fost o vreme a cadourilor, o vreme în care sponsorii au fost darnici, iar varstnicele s-au bucurat de un ajutor material mai consistent în pachete alimentare si cadouri de Craciun. Colindul la casele lor a fost un mare prilej de bucurie! Multumim tuturor care, împreuna cu noi fac viata mai buna, mai usoara, mai vesela si mai frumoasa varstnicilor nostri!

 

Estera Nedelcu – Coordonator