Stiri Varstnici Ianuarie – Martie 2019

Am început acest trimestru fiind constienti de faptul ca starea de sanatate a beneficiarelor noastre se înrautateste, dar cu hotararea ca vom încerca sa contribuim la îmbunatatirea calitatii vietii lor. Ca la orice început de an, s-au realizat modificarile dar si completarile indispensabile în dosarele beneficiarelor, elaborandu-se de altfel planificarea asistarii lor. Deoarece una dintre beneficiare a decedat, am înlocuit-o cu o noua varstnica. De asemenea, în acest trimestru am fost si în cautarea unor noi voluntari care au facilitat munca noastra prin devotamentul si iubirea lor fata de varstnice. Pe langa aceste schimbari am continuat sa oferim servicii de ingrijire la domiciliu pentru 19 varstnice.

Fiecare luna din aceasta perioada a adus noi provocari, nu doar pentru noi, ci si pentru beneficiare. Datorita vremii schimbatoare cu temperaturile fluctuante, gripa care circula printre noi, internari în spital, programari si investigatii la medici, conflicte între membrii familiei, pierderi, sanatatea fizica, dar si mentala a varstnicelor au produs schimbari. În toate aceste cazuri este nevoie de consiliere, sprijin, suport emotional, mediere. Facem acest lucru cu consideratie fata de sentimentele lor, cu atentie, grija si sensibilitate fiindca ne dorim ca sfarsitul vietii lor sa fie  linistit.
Pe langa acestea, lunar au primit pachet alimentar, iar saptamanal cumparaturi ocazionale pe care le asteapta cu multa nerabdare si de care se folosesc cu bucurie. În aceste pachete includem alimente consistente din toate categoriile de baza, venind astfel în ajutorul veniturilor lor scazute. Din afirmatiile dumnealor am ajuns la concluzia ca aceste pachete le sunt de un mare folos.

În plus, în vizitele întreprinse în acest scop a  fost necesara implementarea unui  menaj usor sau curatenie generala, deoarece sunt activitati pe care corpul îmbatranit nu le mai poate face ca altadata, fiindca apare neputinta, precum si pericolul de a cadea. În cadrul acestui serviciu facem tot ce tine de igiena unei locuinte, pentru ca varstnicele sa locuiasca în conditii  decente si în curatenie. În cazul beneficiarelor care nu dispun de masina de spalat, am adus îmbracamintea si lenjeria pentru a fi spalate la sediul fundatiei, înapoindu-le curate si uscate.

De 8 marte am sarbatorit Ziua Internationala a Femeii, astfel încat am avut o întalnire speciala la sediul fundatiei. Împreuna cu beneficiarele noastre am invitat mai multi varstnici din cartierul Gruia, rezultand o sarbatoare de neuitat. Mesajul pe care l-am transmis a fost unul de încurajare pentru mangaierea sufletelor lor. Împreuna am vazut care este importanta si rolul pe care îl au femeile în familie, societate si cum îl pot îndeplini cel mai bine. Am avut si un timp în care am învatat ce este multumirea, bucuria si fiecare dintre noi am gasit motive pentru care sa îi multumim lui Dumnezeu. Cateva dintre ele au dorit sa ne împartaseasca experiente de-ale lor sau sa cante. De asemenea, invitatele noastre au primit cu mult drag un cadou, alaturi de o lalea. Datorita voluntarilor care ne-au oferit mancare si ajutor în organizarea acestui eveniment, dar si a sponsorilor totul s-a terminat frumos. Multumim tuturor celor care, alaturi de noi contribuie ca viata varstnicilor nostri sa fie mai buna, mai usoara, mai vesela si mai frumoasa!

Estera Nedelcu – Coordonator

https://photos.app.goo.gl/V1rqriQYEDzmSZTh7