Octombrie – Decembrie 2017

A venit vremea rece si, odata cu ea, durerile de articulatii, ingrijorarile cu privire la facturile de gaz mai mari din aceasta perioada.

Desi este o perioada mai dificila pentru varstnice, incercam sa dam o directie buna si pozitiva gandurilor lor pentru a nu le lasa sa ajunga la depresie. Sa le intarim increderea in Creatorul nostru. Astfel, in luna octombrie am organizat o zi de sarbatoare pentru varstnicele care s-au simtit in stare sa vina la sediul fundatiei si pentru acelea care s-au simtit suficient de bine incat sa fie transportate cu masina fundatiei. Am avut un program special pregatit cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicului (1 Octombrie), dar am avut si un timp de multumire, de bucurie ca am ajuns pana aici. Un grup de voluntari au avut pregatite niste cantece, un mesaj de apreciere la adresa varstnicilor si de incurajare. Varstnicele au avut si ele contributia lor cu poezii, intamplari din viata lor, sfaturi pentru tinerii voluntari. A fost o intalnire frumoasa, emotionanta. Am impartit cadouri, am servit pizza  (multumim Sotto!) si prajituri (multumim Lemnul Verde!).

Si in acesta perioada varstnicii nostri au beneficiat de serviciile noastre constante: menaj, cumparaturi lunare si saptamanale, igiena personala, insotire la medic, intermedieri, plati facturi, medicamente, vizite la spital, consiliere, terapie de grup, insotire la plimbare, etc.

Voluntarii completeaza munca noastra, aducand speranta, bucurie si un ajutor in singuratate. Ei sunt ingeri (asa cum afirma varstnicele) care duc vesti bune celor lipsiti de speranta. Pentru ca astfel de oameni dedicati sunt necesari in numar cat mai mare, am intreprins in luna noiembrie demersuri pentru a cauta noi voluntari. Am distribuit anunturi, am participat, impreuna cu o voluntara, la o emisiune radio despre importanta voluntariatului. In urma acestei emisiuni, am si fost contactati de o studenta care dorea sa se implice.

Unele varstnice au uneori nevoi mai speciale. Doamna Erszebet are nevoie de lemne pentru a se incalzi in fiecare sezon rece. Desi are pensia mica, impreuna, am invatat sa punem bani de-o parte inca din vara. Astfel ca, atunci cand vremea rece a venit, am cumparat lemne pentru dansa, am gasit 3 voluntari care le-au taiat si le-au stivuit.

Ca de obicei, inainte de sarbatori, a fost o vreme a cadourilor, o vreme in care sponsorii au fost darnici, iar varstnicele s-au bucurat de un ajutor material si pachet alimente mai consistent (multumim Vitacom!)

Pentru tot ce am reusit sa facem, pentru tot ce am primit, pentru toti ce care au daruit, multumim Celui de la care vine tot ce este bun, Tatal luminilor!

DAMARIS COJOCARU – Coordonator