Aprilie – Iunie 2015

Aceste trei luni au trecut repede, timpul s-a scurs si a lasat in urma evenimente, amintiri, bucurii si tristeti, pe care fiecare persoana le percepe in mod unic si special. Persoanele varstnice, prin specificul varstei lor, resimt fiecare gest, vorba, actiune la un nivel mult mai profund.
Vulnerabili, dependenti de ajutorul si sprijinul celorlalti, se tem a nu fi abandonati, lasati singuri si neglijati. Unii varstnici traiesc in interior adevarate drame si in mod vadit sau nu, plansul acestora poate lua forme diferite care de cele mai multe ori nu sunt intelese. Sentimentul de inutilitate, ca sunt in plus, nevoiti sa ramana in casa, iar in exterior iuresul, graba si zgomotul orasului produc cu atat mai mult o tendinta de izolare. In contrast, sentimentul de apartenenta, siguranta pe care o aduce o persoana apropiata, prezenta si dovada de dragoste aduc in viata acestor batrani speranta si increderea ca trecerea din aceasta lume este mai putin dureroasa. O vorba buna, o mancare calda, o plimbare pe langa bloc,  asigurarea ca ne pasa si ca, printre toate responsabilitatile avute, le acordam si lor din timpul nostru, contribuie mult la bunastarea acestor suflete.

Ei nu ne pot rasplati, insa multumirea si satisfactia nu este una care sa vina din exterior ci este sentimentul ca am facut ceea ce trebuia si eram datori sa facem pentru un semen de-al nostru aflat in nevoie. Incercam prin fiecare vizita sa intarim sentimentul de siguranta si apartenenta, ne dam silinta sa ascultam, sa intelegem, sa actionam potrivit.

Cu ocazia Sarbatorii Pastelui fiecare varstnica a primit un mic cadou, prajitura si pachetul alimentar lunar. Vremea insorita de afara ne permite sa facem iesiri la plimbare sau sa facem cumparaturi impreuna. Voluntarii sunt de un real ajutor si contribuie la foarte multe activitati din cadrul fundatiei: cumparaturi, menaj, ajutor la gatit iesiri in exterior, lecturare, intermedieri in relatiile de familie deficitare.