Stiri Adolescenti Iulie – Septembrie 2018

Ultimele trei luni cu adolescentii au fost foarte dinamice, presarate cu multe activitati si experiente frumoase. De-a lungul lunilor de vara, adolescentii au avut parte de multe oportunitati prin care sa se descopere mai mult, sa se dezvolte, sa prinda curaj si sa încerce lucruri noi.

Asadar în iulie, dupa o perioada de emotii si efort sustinut, pentru adolescentii din clasele  terminale, a avut loc tabara de la Pensiunea Sequoia. Tabara a fost gandita ca o recompensa bine meritata de toti adolescentii din program care au fost responsabili si nelipsiti  de la intalnirile saptamanale de grup si individuale de-a  lungul anului scolar. În tabara, adolescentii au beneficiat de un timp prielnic  în ce priveste dezvoltarea personal-emotionala, iar activitatile desfasurate au avut ca si scop întarirea comportamentelor învatate. Am aprofundat pe parcursul taberei teme legate de caracter, relatii si scopuri în viata. Nu au lipsit din programul zilnic activitatile sportive, jocurile de echipa, concursurile si alte activitati speciale. La sfarsitul taberei, fiecare participant a primit un cadou. În urma taberei, am continuat activitatile recreative, specifice perioadei de vacanta ,dar si întalniri individuale cu adolescentii din program. De asemenea, am organizat si o întalnire de evaluare a taberei împreuna cu voluntarii care ne-au fost alaturi în organizarea si desfasurarea taberei ;ocazie cu care am  cautat sa le aratam pretuire si apreciere pentru implicarea si daruirea lor.

În luna august am profitat de zilele de vara, si, pe langa întalnirile de la sediul nostru ( întalniri de jocuri, vizionari de film urmate de discutii educative, activitati de lucru manual, întalnire speciala cu fetele din program ) am iesit în oras si am luat masa împreuna. În prima parte a lunii septembrie,  am decis sa avem mai multe discutii individuale si activitati recreative de grup. Am organizat si o petrecere cu pizza, ocazie pentru care am multumit sponsorilor nostri care ne-au sprijinit cu multa generozitate. Spre sfarsitul acestei luni, am abordat si discutii pe tema identitatii si a valorii de sine.

Privind în urma la aceasta perioada, putem afirma ca prin diversitatea si frecventa mare a activitatilor realizate, fiecare adolescent a beneficiat de numeroase oportunitati de învatare si echipare personala.

Mihaela Coman – Coordonator