Stiri Iulie – Septembrie 2018

Ultimele trei luni cu adolescentii au fost foarte dinamice, presarate cu multe activitati si implicit experiente frumoase. De-a lungul lunilor de vara adolescentii au avut parte de multe oportunitati prin care sa se descopere mai mult, sa se dezvolte, sa prinda curaj si sa incerce lucruri noi.

Asadar in iulie, dupa o perioada de emotii si efort sustinut pentru adolescentii din clase terminale, a avut loc tabara de la Pensiunea Sequoia. Tabara a fost gandita ca o recompensa bine meritata de toti adolescentii din program care au fost responsabili si nelipsiti de-a  lungul anului scolar de la intalnirile saptamanale de grup si individuale. In tabara adolescentii au avut parte de un timp benefic in ce priveste dezvoltarea personal-emotionala, iar activitatile desfasurate au avut ca si scop intarirea comportamentelor invatate. Am aprofundat pe parcursul taberei teme legate de caracter, relatii si scopuri in viata. Nu au lipsit din programul zilnic activitatile sportive, jocurile de echipa, concursurile si alte activitati speciale. La sfarsitul taberei fiecare participant a primit un cadou. In urma taberei am continuat activitatile recreative, specifice perioadei de vacanta dar si intalniri individuale cu adolescentii din program. De asemenea am organizat si o intalnire de evaluare a taberei impreuna cu voluntarii care ne-au fost alaturi in organizarea si desfasurarea taberei, ocazie cu care am  cautat sa le aratam pretuire si apreciere pentru implicarea si daruirea lor.

In luna august am profitat de zilele de vara, si pe langa intalnirile de la sediul nostru ( intalniri de jocuri, vizionari de film urmate de discutii educative, activitati de lucru manual, intalnire speciala cu fetele din program ) am iesit in oras si am luat masa impreuna.

In prima parte a lunii septembrie am decis sa avem mai multe discutii individuale si activitati recreative de grup. Am organizat si o petrecere cu pizza, ocazie pentru care multumim sponsorilor nostri care ne-au sprijinit cu multa generozitate. Spre sfarsitul acestei luni am abordat si discutii pe tema identitatii si a valorii de sine.

Privind in urma la aceasta perioada putem afirma ca prin diversitatea si frecventa mare a activitatilor realizate, fiecare adolescent a beneficiat de numeroase oportunitati de invatare si echipare personala.