Stiri familii Ianuarie – Martie 2019

Anul acesta am început cu beneficiari noi, prin a face anchete sociale, iar primele întalniri au fost de cunoastere si de prezentare a tuturor activitatilor la care familiile înscrise în proiect vor participa, precum si serviciile de care vor beneficia din partea Fundatiei. La întalnirile cu parintii numite Scoala Parintilor, acestia au avut parte de o detaliere a temelor care vor fi abordate pe parcusul anului, precum si a responsabilitatilor pe care ei le vor avea. S-a abordat subiectul iubirii, întalnirile fiind inspirate din cartile lui Gary Chapman ,,Cele cinci limbaje ale iubirii’’ si ,,Cele cinci limbaje ale copiilor’’ pe baza carora s-au creat subiecte de discutii si situatii asemanatoare în viata de familie.

În scoala am avut 15 întalniri cu copii, iar lectiile abordate au fost: ” Cunoasterea reciproca”, „Emotiile”, „Respectul fata de autoritate”, ” Controlul furiei”, „Prevenirea violentei fizice, verbale si non-verbale” si „Anturajul si rezistenta la mediu, ridiculizare si respingere”. Aceste lectii au fost însotite de fise de lucru, crafturi si jocuri pentru o mai buna fixare a informatiilor. Am stabilit împreuna cu copiii sistemul de recompense cu dolari confectionati de noi pentru participare la activitati si buna purtare. Întalnirile de la grupul de suport au fost în numar de 5. Am discutat despre „Evaluarea globala negativa”,  „Anxietatea”,  „Perfectionismul”,  „Vinovatia” si  „Depresia”. Am citit povesti terapeutice si am jucat jocuri cu ajutorul carora am înteles mai bine sentimentele pe care le avem.

La art-terapie am facut diverse jocuri de cunoastere si comunicare cu cei de varsta noastra si am discutat, la fel ca parintii, despre cele cinci limbaje de iubire si cum ne simtim noi cel mai bine iubiti. Întalnirile de consiliere au început în luna februarie, sedintele fiind în fiecare saptamana. Familiile care vin la consiliere discuta despre problemele familiale sau personale pe care doresc sa le rezolve. Aceste sedinte se realizeaza fie individual,  atat doar un parinte sau copilul, cat si de cuplu sau împreuna cu întreaga familie.

Marcela Cozos – Coordonator

https://photos.app.goo.gl/zLXES2ksUEGtGtq19