Stiri Familii Aprilie – Iunie 2019

In cadrul celui de-ai doilea trimestru, am continuat activitatile atat cu copiii, cat si cu parintii. La seminariile cu parinti s-au abordat teme precum: ,,Cuvinte pe care ar trebui sa le auda copiii”, ,,Cum incurajam copiii”, ,,Cum le transmitem sprijinul nostru si pretuirea”, am discutat despre arborele genealogic si conflictele care pot interveni intr-o familie din cauza trecutului acesteia. La una din intalnirile cu parintii am avut invitata o doamna doctor care a care a prezentat parintilor transformarile care au loc in dezvoltarea copiilor la diferite varste si felul in care ar trebui abordat subiectul sexualitatii impreuna cu copiii.

In scoala am avut intalniri cu copiii in care am discutat despre frica si gestionarea ei, despre responsabilitatile lor zilnice ca si copii, despre consecintele pozitive si negative ale comportamentului nostru, dar si despre gasirea solutiilor multiple la diversele circumstante ale vietii. Suntem la jumatatea proiectului, iar copiii au primit vacanta in luna iunie, asa ca am rasplatit munca si implicarea depusa pana acum prin intermediul unui targ de jucarii la scoala, unde au putut sa-si cumpere diverse lucruri cu ajutorul banutilor primiti la fiecare activitate.

In intalnirile de art terapie am atins teme precum ascultarea de parinti, urmarind dobandirea de cunostinte despre roadele ascultarii si implinirea sfaturilor bune, dar si despre efectele neascultarii in vederea formarii comportamentelor dezirabile pornind din familie. O alta tema abordata a fost prietenia si principiile ei, urmarind dobandirea valorilor sociale, etice si morale, abilitatilor pentru munca in echipa, diminuarea concurentei si acceptarea.

Am continuat sedintele de consiliere care au fost fie cu unul din parinti, fie cu ambii sau cu intreaga familie. Acestia au continuat sa abordeze cu consilierul diversele situatii problematice cu care se confrunta si au cautat impreuna solutii pentru rezolvarea sau gestionarea acestora. Putem spune ca se vad deja schimbari bune in gandirea si comportamentul familiilor cu care lucram.

Cozos Marcela – Coordonator

https://photos.app.goo.gl/7Hed2cbq6P77EuZL7