Stiri Adolescenti Octombrie – Decembrie 2018

În aceasta toamna, în programul cu adolescentii s-au alaturat noi participanti la activitati. Ei sunt elevi de clasele a-7-a si a-8-a din cadrul scolilor partenere: Scoala Gimnaziala “Horea” si Liceul Teologic Baptist “Emanuel”. În urma vizitelor la scoala si a prezentarii programului, 12 elevi s-au înscris sa participe la activitatile desfasurate la Herald. Am cunoscut familiile acestor adolescenti, am purtat discutii, am înteles care sunt solicitarile lor si cum putem sa îi sprijinim. De asemenea, am semnat contracte de acordare de servicii, asa cum prevede legea. Acesti adolescenti participa saptamanal atat la meditatii de matematica si  diverse activitati de grup, de preventie, educare si dezvoltare personala, precum si la întalniri recreative si  individuale de oferire de suport emotional si îndrumare.

În aceasta perioada, am avut parte si de momente speciale de sarbatoare cu toti adolescentii si voluntarii din program. Astfel, în luna noiembrie am organizat Sarbatoarea Multumirii, conform traditiei noastre de mai multi ani si am avut parte de un timp special de multumire si recunostiinta pentru ceea ce suntem, ce avem si ceea ce Dumnezeu a facut în vietile noastre. În luna decembrie am sarbatorit împreuna Craciunul, nasterea Domnului Isus. Dincolo de mancare buna, prajituri si cadouri adolescentii au fost provocati sa înteleaga semnificatia sarbatorii si faptul ca Domnul Isus este cel mai valoros cadou pentru viata lor.

În spatele derularii acestor activitati educative si de sprijin scolar, au stat ore de organizare, pregatire, telefoane si întalniri de recrutare si selectie de voluntari care sa ofere adolescentilor meditatii sau sa se implice în activitatile recreative si evenimentele lunare. Ne bucuram de fiecare adolescent înscris în programul din aceasta toamna, de cei care sunt perseverenti si continua sa vina din anii trecuti si cautam sa îi sprijinim sa traiasca frumos si sa devina oameni de valoare, care sa straluceasca în orice loc si în orice situatie.

Mihaela Coman – Coordonator