Stiri Adolescenti Iulie – Septembrie 2019

Ultimele trei luni cu adolescentii au fost dinamice si bogate in experiente frumoase. Pe parcursul lunilor de vara adolescentii au avut multe ocazii de recreere, relationare si dezvoltare personala.

In luna iulie a avut loc tabara de la Pensiunea Poarta Apusenilor. Cele 5 zile de tabara au fost un timp benefic pentru dezvoltarea lor personal-emotionala, pentru insusirea anumitor deprinderi de relationare si comunicare interpersonala, pentru dezvoltarea unor prietenii cu influenta pozitiva.

In programul zilnic au fost incluse activitati ca inviorarea, discutii pe grupe mici, cantece, jocuri, concursuri etc. In fiecare zi am abordat teme de discutii prin care am incercat sa le prezentam adolescentilor un model de urmat in ceea ce priveste comportamentul si atitudinea descoperind impreuna importanta existentei unor principii sanatoase in viata. De asemenea activitatile pe care le-am desfasurat au avut ca si scop intarirea comportamentelor invatate.

Am discutat despre caracter, integritate, despre cum se rezolva problemele in cadrul unei familii, despre perseverenta in indeplinirea responsabilitatilor si rasplata.

Atmosfera din tabara a fost una de bucurie, prietenie, comunicare si deschidere sufleteasca pentru o reevaluare a vietii personale si schimbare a ceea ce nu functioneaza bine.

In luna august am profitat de zilele de vara, si pe langa intalnirile de la sediul nostru, am iesit in oras si am luat masa impreuna.

In luna septembrie au avut loc discutii individuale si activitati educative si recreative de grup.

In aceasta perioada prin specificul activitatilor desfasurate s-au consolidat foarte mult relatiile şi s-a imbunatatit comunicarea cu adolescentii. Aceştia si-au deschis inimile astfel incat sa le putem oferi sustinerea si indrumarea de care au nevoie.

Mihaela Coman – Coordonator

https://photos.app.goo.gl/6PA949UzK5mfjspH7