Stiri Adolescenti Ianuarie – Martie 2019

Am dat startul anului 2019 cu gandul sa le insuflam adolescentilor nostri o atitudine de speranta cu privire la viitor. Pentru multi dintre ei este un an deosebit de important, cu examene si decizii de luat. De aceea cautam ca prin tot ce facem sa îi sustinem si sa îi echipam ca sa faca fata dificultatilordin acest an si mai ales presiunii emotionale care e peste ei în aceasta perioada.

Astfel cu adolescentii de liceu am decorat borcane cu promisiuni pentru fiecare an în parte, promisiuni care sa le întareasca inima si ei sa aiba pace cu privire la fiecare zi în parte si la viitorul lor. Fiecare adolescent din proiect a primit un astfel de borcan. În toata aceasta perioada, adolescentii de clasele a-7-a si a-8-a au participat saptamanal la meditatii de matematica. De asemenea am continuat cu toti adolescentii intalnirile si discutiile la nivel de grup dar si individual pentru a pune la îndemana lor toate resursele de care au nevoie pentru a face fata dificultatilor cu care se confrunta pe plan scolar, în familie, în relatiile cu cei din jur.

În aceasta perioada am avut parte si de momente speciale de sarbatoare cu toti adolescentii si voluntarii din program. Astfel în luna februarie am organizat Sarbatoarea Prieteniei, un timp special în care am descoperit impreuna prin discuţii si jocuri ce inseamna adevarata prietenie si mai ales cum putem noi sa fim astfel de prieteni pentru cei din jurul nostru. Am continuat discutiile pe grupe mici pe tema relatiilor si am cautat sa întelegem tiparele de gandire gresita în relatiile cu cei din jur, cum se manifesta si cum afecteaza relatia cu ceilalti. De asemenea am abordat ca si tematica de grup conflictele si solutionarea acestora, discutand despre cauzele care genereaza conflicte în relatii si modalitati practice de gestionare a conflictelor astfel încat relatiile sanatoase din viata lor sa fie întarite si personalitatea sa se dezvolte. Am organizat si întalniri de jocuri prin intermediul carora adolescentii au exersat abilitatile de relationare si cunostintele de vocabular. La evenimentul lunar cu toti adolescentii si voluntarii, adolescentii au învatat în luna martie despre ce înseamna o atitudine plina de curaj în fata provocarilor cu care ei se confrunta.  Au participat la jocuri si activitati care sa ajute la consolidarea relatiilor si a unitatii de la nivelul grupului. Toti participantii s-au bucurat de hamburgeri, gogosi si alte bunatati.

Mihaela Coman – Coordonator