Octombrie – Decembrie 2016

In ultimele luni din anul 2016 am avut diverse intalniri cu adolescentii, unele cu discutii pentru formarea caracterului, si altele de relaxare si socializare. In aceasta perioada toti adolescentii din cadrul fundatiei au avut oportunitatea de a lua parte la cursul de informatica de la Centrul de Zi, unde se prezinta atat o parte teoretica cat si una practica. Prin acest curs adolescentii isi pot da seama daca au inclinatii in aceasta directie, si daca pe viitor isi doresc sa faca o facultate in acest domeniu.

Pe langa acestea am organizat in fiecare luna un eveniment de sarbatoare impreuna cu toti adolescentii si voluntarii. Un astfel de eveniment a fost Sarbatoarea Multumirii, context in care adolescentii au fost provocati sa cultive o atitudine constanta de multumire si sa identifice lucrurile bune din viata lor.
In luna noiembrie am organizat o excursie la o fabrica de mobila din Jucu. Scopul vizitării fabricii a fost in primul rand pentru orientarea in cariera a adolescentilor si pentru a vedea ce presupune munca din interiorul unei fabrici. Vizita s-a incheiat la restaurantul din cadrul fabricii, unde am servit un desert impreuna cu cei care ne-au prezentat fabrica. Acolo, adolescentii, interesati si curiosi, au avut posibilitatea de a pune intrebari si de a primi raspunsuri.

In decembrie adolescentii au avut parte si de activitati de lucru manual in care au confectionat decoratiuni de Craciun. Am incheiat anul cu sarbatoarea de Craciun organizata la sediul Fundatiei. Impreuna cu voluntarii din program am cantat colinde si am discutat despre semnificatia reala a Craciunului, iar la sfarsit, fiecare a primit un cadou de Craciun.
Fiecare eveniment sau activitate a fost o bucurie atat pentru adolescenti cat si pentru cei care au ajutat la desfasurarea activitatilor.

Mihaela Coman – Coordonator Proiect