Octombrie – Decembrie 2016

Trecerea timpului aduce schimbari de multe feluri, uneori schimbari de perspectiva, alteori schimbari in relatii sau in mediul in care traim. Putem deveni mai intelepti sau putem decadea, iar in mare masura sta in puterea noastra de decizie care ne va fi directia.

Pentru varstnici este foarte importanta prezenta unui punct de sprijin, pe care sa se poata baza in situatii de urgenta. Pentru beneficiarele noastre, la nivel de fundatie, am intervenit pe termen scurt si lung in cazul fiecareia. Spre exemplu am oferit ajutor atunci cand o varstnica a cazut pe scari si din cauza luxatiei a ramas fara posibilitatea de a-si pregati hrana, a se imbraca sau spala; atunci cand, din cauza pensiei mici, o varstnica a ramas fara lemne de foc; atunci cand, din cauza ghetii nu se pot deplasa pentru a-si cumpara alimente necesare; atunci cand e nevoie de transport si medieri la diferiti medici si spitalizari, de asemenea procurarea medicamentelor; pentru varstnicii carora starea de sanatate nu le mai permite, se efectueaza regulat servicii de menaj si prepararea hranei sau ajutor material. Sunt doar cateva exemple practice in care aportul nostru aduce schimbarea in bine.

Pentru acoperirea nevoii de socializare s-au organizat grupuri de suport saptamanal, iar lunar s-au organizat intalniri cu acei varstnici care s-au putut deplasa pana la microbusul care a efectuat transportul la sediul fundatiei.
In luna octombrie intalnirea a fost dedicata multumirii: pentru cei dragi, pentru protectie si siguranta, pentru toate cate am primit si a fost indestulator. In luna decembrie, fiind sarbatoarea Nasterii Mantuitorului, am organizat o intalnire la care s-au ascultat colindatori, s-a luat masa, s-au primit cadouri si s-au serbat zilele de nastere pentru varstnicii din aceasta luna. Toti varstnicii din program au primit pachet alimentar, produse de igiena si detergenti.

Suntem multumitori pentru binecuvantarile de care am avut parte in acest an, dar si pentru ca proiectul dedicat varstnicilor s-a dezvoltat, atat prin numarul mai mare de beneficiari, dar si prin calitatea serviciilor desfasurate. Acest lucru a fost posibil prin dedicarea si perseverenta personalului angajat, prin darnicia sponsorilor, prin aportul neobosit al voluntarilor, dar mai ales prin grija plina de dragoste a lui Dumnezeu.
Dorim tuturor colaboratorilor un an nou prosper, plin cu bucurii impartasite cu cei dragi, multa sanatate si dorinte implinite.

Adina Porumb – Coordonator proiect