Octombrie – Decembrie 2015

În viața vârstnicilor pe care îi asistăm, sfârșitul de an a adus nostalgia trecerii rapide a timpului, a înaintării în vârstă, dar și încrederea că anul care urmează va fi unul plin de bucurii, de dorințe împlinite.

Ultimul trimestru al anului a debutat cu sărbătoarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, eveniment în care, acele persoane care s-au putut deplasa au beneficiat de transport cu mașina, la sediul fundației noastre. A fost un prilej de mare bucurie, atât pentru vârstnici cât și pentru personalul din proiect. Vârstnicilor li s-au oferit cadouri, flori, s-a servit masa și tortul festiv. Fiecare a avut ocazia să împărtășească câte ceva din evenimentele petrecute în ultima perioadă de timp, durerile, dar și bucuriile prin care au trecut.

Tot în luna octombrie, voluntarii din proiect au fost invitați la o întalnire de grup, în care am invitat o persoană implicată în activități de training pentru voluntari. Ne-am propus ca obiectiv împrospătarea motivației, redefinirea scopurilor dar și împărtășirea experiențelor sau rezolvarea problemelor apărute în procesul de implicare.

Unii din beneficiarii noștri au participat la o ieșire organizată la munte, în localitatea Someșul Rece. Ne-am bucurat împreună de aer curat, de legarea de noi relații, de un timp frumos în liniștea naturii.

Un nou proiect pe care l-am demarat în decembrie se adresează persoanelor vârstnice din zona sediului fundației. Ne-am propus diferite activităti de informare și educare în diverse domenii de interes actual acestui grup țintă. În acest sens, la o primă întalnire am avut ca invitati agenți de poliție care au prezentat vârstnicilor metode de apărare pentru orice acte de hoție și înșelăciune, s-au expus metodele prin care aceștia se introduc în locuința și ce anume este vizat pentru sustragere. Ne propunem să avem întalniri în fiecare lună în anul viitor, cu tematici diferite.

Sărbătorile de iarna aduc multă lumină și bucurie iar cu aceasta ocazie toți vârstnicii din proiect au primit, pe lângă pachetul alimentar lunar, cadouri și dulciuri.

Dorim tuturor beneficiarilor, voluntarilor si sponsorilor implicati în proiectele Herald un an 2016 binecuvântat, plin cu sănătate, putere și credința neclintită!