Iulie – Septembrie 2017

In perioada verii am fost in tabara impreuna cu familiile la Pensiunea Sequoia, unde ne-am axat pe relatiile de cuplu si am sustinut seminarii pentru parinti.

In cadrul acestor seminarii: “Razi pentru o familie mai buna” de Mark Gungor parintii au descoperit felul in care gandesc femeile si felul in care gandesc barbatii in toate aspectele vietii de casnicie. Dupa urmarirea seminariilor au fost grupe de barbati si femei cu scopul terapiei de grup, dupa care s-au facut jocuri de cuplu. Totodata au fost facute consilieri si terapii de grup.

Copiii au invatat ce inseamna munca de echipa si perseverenta. Au participat la concursuri si au castigat premii. De asemenea a existat si un timp in care atat parintii cat si copiii s-au bucurat de ofertele pensiunii: piscina si masinute.

O alta activitate realizata in perioada vacantei a fost excursia organizata la Muzeul Satului, in cadrul careia copiii au vazut cum era viata la sat. Dupa vizitarea obiectivelor turistice am inchiriat ciuperca din cadrul muzeului in care am facut jocuri cu participarea atat a parintilor cat si a copiiilor. Jocurile au urmarit incurajarea copiiilor, cresterea stimei de sine a acestora prin intermediul parintilor, carora li s-a dat ocazia sa scrie calitatile pe care copiii le au in functie de literele cu care le era compus numele fiecarui copil. Ne-am pus la incercare creativitatea si am participat toti, pe rand la realizarea unei povesti cu ajutorul unor cuvinte din domenii diferite, urmarind fiecare ideea celui de langa el. Parintii au descoperit ce cred copiii despre ei si ce le place cel mai mult sa faca impreuna, apoi am realizat planul familiei peste 10 ani si am luat masa.

Pe perioada verii sotii famillilor au beneficiat de consiliere din partea psihologului Bogdan Prejban.

In luna septembrie s-au reluat lectiile din cadrul scolii cu teme despre “Responsabilitate si perseverenta”, urmarindu-se asumarea responsabilitatii, dezvoltarea simtului civic, facilitarea abilitatilor decizionale si dezvoltarea rezilientei. Copiii si-au facut singuri un program cu responsabilitati in care s-au monitorizat si recompensat in functie de perseverenta.

In cadrul intalnirii de parenting am avut ca invitat special pe doamna psiholog si psihoterapeut Loredana Lar si am continuat consilierile cu familiile.

Tot in luna septembrie am inceput colaborarea cu o alta scoala din orasul nostru, planificand si organizand munca pentru anul urmator 2018.

MARCELA COZOS – Coordonator