Iulie – Septembrie 2017

Ultimele trei luni impreuna cu adolescentii au trecut mai repede decat ne-am fi asteptat si au reprezentat un timp cu adevarat castigat. Am reusit sa atingem fiecare obiectiv pe care ni l-am propus si ne-am bucurat sa vedem progrese, din mai multe puncte de vedere, la fiecare adolescent in parte.
In toata aceasta perioada au avut loc intalniri de grup, discutii individuale cu adolescentii si cu parintii lor, activitati recreative si intalniri cu voluntarii. Pe langa aceste activitati, fiecare luna a avut specificul ei.

Luna iulie a fost plina cu activitati, cu pregatiri pentru tabara precum si cu tabara propriu zisa. Adolescentii s-au bucurat de conditiile oferite de locatia taberei si de multimea de posibilitati de a se recrea. Au invatat cum sa faca fata esecului, indiferent sub ce aspect apare el in viata lor si ca fiecare lucru in viata isi are scopul lui. Acesta tabara a presupus si anumite provocari si concursuri, iar la sfarsitul taberei fiecare adolescent a fost premiat.

In luna august am profitat de zilele de vara, si pe langa intalnirile de la sediul nostru, ne-am plimbat in parc sau am iesit in oras si am luat masa impreuna. Pentru a pastra amintirile din tabara, am facut pentru fiecare participant un DVD cu toate pozele din tabara si le-am vazut impreuna cu ei. Ne-am amuzat si bucurat sa revedem momentele petrecute impreuna.

In prima parte a lunii septembrie am decis sa avem mai multe discutii individuale si activitati recreative pentru adolescenti. Am vizionat un film educativ, am ales jocuri de cunoastere, pentru a se descoperi mai bine unul pe altul. Spre sfarsitul acestei luni am abordat si discutii pe teme morale.

Facand un bilant in urma acestei perioade ne-am bucurat sa observam adolescenti dornici sa se autodepaseasca, sa devina mai disciplinati si mai sociabili.

MIHAELA COMAN – Coordonator