Iulie – Septembrie 2016

Realizam si dupa aceste trei luni impactul pozitiv pe care il avem in viata varstnicilor cu care lucram. Suntem multumitori pentru oamenii pasionati si devotati din proiect, fara de care lucrurile nu ar fi fost la fel. Ne referim la personalul angajat si la aportul voluntarilor, la sponsori si donatori. Pasiunea si entuziasmul, consecventa si starea de spirit pozitiva pe care o manifesta aduc in casele varstnicilor lumina si caldura de care au atat de multa nevoie.

Am avut astfel continuitate in ce privesc vizitele la domiciliul varstnicilor, in oferirea de pachete alimentare lunare, in sprijin si ajutor la menaj, gatit, unde a fost cazul igiena corporala. Vremea insorita ne-a permis mai frecvent sa efectuam iesiri in aer liber, la mici cumparaturi sau impreuna la medicul de familie.

In aceasta perioada de timp s-a asigurat de asemenea transportul la/de la spitale, insotire la diferiti medici, s-au efectuat intermedieri. S-a facilitat accesul pentru doua operatii de cataracta si cumpararea de tratament medicamentos. De asemenea, pentru unele beneficiare se asigura o masa calda in zilele lucratoare de peste saptamana, prin colaborarea cu Serviciul de Ajutor Maltez.

Chiar daca in aceste trei luni varstnicii din program nu au fost lipsiti de dureri fizice, uneori de incidente sau dezamagiri, putem observa dincolo de toate acestea progresul legat de starea psihica, de puterea de a trece dincolo de starea prezenta, de boala, suferinta si lipsuri. Este capacitatea de a spera, de a cauta si vedea frumusetea in ceea ce este in jur, puterea de a vedea mai departe de existenta vremelnica si efemera.

Ne dorim sa fim de un real folos acestor oameni si suntem convinsi ca putem sa facem o diferenta in viata fiecarui varstnic cu care lucram.

Adina Porumb – Coordonator Proiect