Iulie – Septembrie 2016

Datorita vacantei scolare, specificul acestei perioade au constituit-o activitatile recreative pentru adolescenti, motiv pentru care am avut mai multe intalniri cu voluntarii Centrului de Zi pentru planificarea, organizarea acestor intalniri si impartirea responsabilitatilor.

După multe pregatiri legate de transport, meniu, tematica potrivita pentru tabara, diverse activitati si surprize, in luna iulie am ajuns sa ne bucuram de tabara mult asteptata, in localitatea Belis, in mijlocul frumusetilor create de Dumnezeu.
Aceasta tabara a fost gandita ca o recompensa pentru adolescentii nostri si am inclus in programul zilnic jocuri, concursuri, activitati sportive, discutii pe grupe mici, cantece, etc.
Iata cateva dintre impresiile scrise de adolescenti, la final de tabara:
– In aceasta tabara am invatat de la grupe mai multe lucruri, cum ar fi ca trebuie sa fim impaciuitori, sa lasam unii dupa altii si in fiecare zi sa ne pastram inima curata.
– Am invatat faptul ca Dumnezeu ne-a facut pe toti speciali si frumosi.
– Mi-a placut foarte mult organizarea: modul in care am fost pusi in camere, in echipe, activitatile si jocurile pe care le-am facut, cat si temele abordate la discutiile pe grupe. Un alt lucru pe care l-am apreciat este faptul ca liderii s-au implicat atat de mult incat mi s-a parut ca i-au ajutat pe unii participanti ai taberei sa socializeze mai usor, sa se deschida.
In urma taberei am continuat intalnirile recreative in luna august si in septembrie si mare parte dintre ele au avut loc in aer liber.

Am avut mai multe activitati in parc cu adolescentii si voluntarii, am organizat iesiri in oras si am luat pranzul impreuna in oras cu o parte din adolescenti.

O data cu inceperea anului scolar, am dat si noi startul la intalnirile de grup cu adolescentii (intalniri de discutii, vizionare de filme educative, intalniri de jocuri si socializare).

Mihaela Coman – Coordonator Proiect