Iulie – Septembrie 2016

Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Parinti si Copii şi-a continuat activităţile specifice.
În acest trimestru am avut întâlniri de consiliere individuală, de cuplu, şi fiind vacanţă, am avut întâlniri de grup de suport cu părinţii. Întâlnirile au vizat împărtăşirea şi identificarea problemelor care cauzează dificultăţile precum şi a soluţiilor optime. Pentru copii am desfăşurat activităţi recreative şi de dezvoltare socio-emoţională.

Astfel, s-a urmărit deprinderea copiilor cu abilităţi de relaţionare sănătoasă prin mijloace de motivare(recompensare) pozitivă şi exersare de roluri comportamentale adecvate. Suntem mulţumitori pentru toate sponsorizările şi voluntarii la care am putut apela pentru sprijin şi recompense.
Toţi copiii iubesc vacanţa, astfel că programul nostru cu copiii pe parcursul acesteia a fost unul de recreere si odihna, oferindu-le copiilor posibilitatea de a participa la picnik-uri si iesiri in parc. Am desfasurat jocuri libere de miscare, relaxare, distractia si buna dispozitie definind activitatile noastre. De asemenea, copiii au avut parte de excursii sub formă de jocuri de orientare în natură, jocuri de compeţiţie/echipe. Au avut concursuri de versete biblice tematice, premii, ş.a

Una din întalnirile părinţi-copii am avut-o în aer liber cu pizza într-o atmosferă de vacanţă şi tihnă iar celelalte la sediu într-un cadru primitor şi suportiv . Am rememorat cu cuplurile punctele instructive ale materialului de cuplu parcurs în tabără, apoi am avansat cu abordarea de aspecte specifice şi delicate din viaţa de cuplu şi familie. De asemenea, le-am creeat spaţiu pentru exprimarea dificultăţilor personale şi familiale şi am oferit suport emoţional- spiritual;
Am avut două întâlniri cu mamele: timp de conectare, vindecare şi instruire cu ajutorul unor materiale structurate urmate de discuţii particulare generate de parcurgerea materialului.
Cuplurile şi mamele si-au exprimat mulţumirea pentru experienţa şi calitatea informaţiilor, şi deja îşi doresc să mai avem o altă ieşire.

Am putut avea şi o contribuţie materială semnificativă: am primit sponsorizare de la o fabrică mobilă pentru nevoile familiilor. De asemena, am putut dona o centrală, imbrăcăminte, încălţăminte, bani pentru tratamente şi alte bunuri care au ajuns la beneficiari de la diverşi sponsori deosebit de generoşi.
Cu mulţumirea că ne-aţi fost alături şi în această perioadă încărcată, vă binecuvântăm şi …continuăm împreună.

Lidia Leahu, Coordonator Proiect