Iulie – Septembrie 2015

Fiecare persoana detine ganduri si aspiratii proprii, cladite si sedimentate odata cu trecerea anilor. Ne dorim cat suntem tineri o viata profesionala de succes, o familie fericita, o sanatate cat mai buna, o locuinta incapatoare …. Alergam si suntem atat de ocupati pentru a ne atinge scopurile si suntem fericiti cu fiecare pas facut. Insa ce perspectiva putem avea oare dupa ce constatam ca avem nevoie de baston si sprijin pentru a ne deplasa, ca suntem in situatii jenante pentru ca am uitat tot mai multe lucruri, ce facem oare dupa ce ni se inmultesc vizitele la diferiti doctori, nu mai reusim sa ne gospodarim cu activitatile simple ale casei ori cu simpla preparare a hranei? Ce facem daca in aceasta situatie suntem chiar singuri?

Exista un lucru important care face diferenta. Solomon spunea: ”Adu-ți aminte de Creatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele…”. Pare sa fie un avertisment cu privire la schimbarile ce survin odata cu inaintarea in varsta. Ce s-a sedimentat in tinerete, se reflecta in pozitia pe care o luam in fata durerii, a suferintei, a singuratatii …

Ne dorim sa fim aproape de varstnicii pe care ii asistam, sa le alinam durerile. Ne straduim sa le fim alaturi la fiecare pas. Vrem ca in acele momente de disperare, cand durerile sunt foarte grele, sa gaseasca un sprijin in noi, iar atat cat putem, sa contribuim la bunastarea fiecaruia. In lunile iulie, august, septembrie, am avut parte de zile insorite si am putut astfel sa iesim in exterior mai des. In luna septembrie, cu acele persoane care s-au putut deplasa, am efectuat o excursie la munte, la Somesul Rece. A fost un prilej de bucurie si relaxare in natura pentru varstnice.

S-au oferit pachete alimentare prin sponsorizare Telekom in fiecare luna, medicamente si alte ajutoare materiale. Inspre sfarsitul lunii septembrie s-au inceput pregatirile pentru sarbatorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Varstnice, eveniment organizat in cadrul fundatiei.

Abia asteptam sa va impartasim si urmatoarele evenimente. O toamna plina de rod alaturi de cei dragi va dorim!