Stiri Familii Ianuarie – Martie 2018

La începutul anului 2018, proiectul ,,O lume mai buna’’ a început în Scoala Gimnaziala ,,Horea’’ cu un numar de 65 de elevi clasele I-IV. Proiectul are acelasi obiectiv ca în anul precedent: combaterea fenomenului de bulling scolar. La întalnirile lunare de la fundatie s-au înscris 12 familii.

Activitatile au început în luna ianuarie în scoala cu lectii de cunoastere, timp în care am observat comportamentul si relatiile dintre copii. La întalnirea de la fundatie, parintii au avut ocazia sa se cunoasca prin diverse jocuri si activitati, fiind informati mai amanuntit despre proiectul din care fac parte. Unul dintre subiectele abordate a fost: „Bunatatea”. Pe aceasta tema, am facut activitati practice si ne-am jucat diverse jocuri. De asemenea, am început sedintele de consiliere pentru depasirea unor probleme pentru familii.

În luna februarie, am abordat, la scoala, tema emotiilor: cum se pot identifica si depasi anumite emotii negative. Copiii au înteles efectele acestora si am cautat împreuna solutii pentru evitarea manifestarii furiei. La sfarsitul lunii, copiii au fost recompensati cu dolari castigati pe parcursul orelor ca dovada a implicarii.
La întalnirea lunara cu parintii, a fost invitat Daniel Ciungan care a discutat împreuna cu parintii tematica relatiilor de cuplu; felul cum relatia dintre parinti influenteaza dezvoltarea copilului.

Temele abordate la scoala în luna martie s-au axat pe violenta: verbala, non-verbala si fizica. La întalnirea de parenting s-a discutat despre: ,,Cuvinte pe care ar trebui sa le auda copiii”, iar copiii au discutat despre minciuna si implicatiile ei. Spre finalul întalnirii am avut un timp frumos în care parintii,alaturi de parintii lor, au vizionat un filmulet, realizat de copii, în care acestia au raspuns la cateva întrebari. Parintii s-au amuzat, iar copiii au avut apoi sansa sa auda de la parintii lor de ce acestia sunt mandri de ei. A fost un moment pe care sigur, atat copiii, cat si parintii, nu îl vor uita curand. La sfarsit, mamele au primit cadouri facute de copiii lor.

Cozos Marcela – Coordonator