Ianuarie – Martie 2018

La inceputul anului 2018, proiectul ,,O lume mai buna’’ a inceput in Scoala Gimnaziala ,,Horea’’ cu un numar de 65 de elevi clasele I-IV. Proiectul are acelasi obiectiv ca in anul precedent, combaterea fenomenului de bulling scolar.

La intalnirile lunare de la fundatie s-au inscris 12 familii.

Activitatile au inceput in luna ianuarie in scoala cu lectii de cunoastere, timp in care am observat comportamentul si relatiile dintre copii. La intalnirea de la fundatie, parintii au avut ocazia sa se cunoasca prin diverse jocuri si activitati, fiind informati mai amanuntit despre proiectul din care fac parte. Unul dintre subiectele abordate a fost: „Bunatatea”. Pe aceasta tema, am facut activitati practice si ne-am jucat diverse jocuri.
De asemenea, am inceput sedintele de consiliere pentru depasirea unor probleme pentru familii.

In luna februarie, am abordat, la scoala, tema emotiilor: cum se pot identifica si depasi anumite emotii negative. Copiii au inteles efectele acestora si am cautat impreuna solutii pentru evitarea manifestarii furiei. La sfarsitul lunii, copiii au fost recompensati cu dolari castigati pe parcursul orelor ca dovada a implicarii.
La intalnirea lunara cu parintii, a fost invitat Daniel Ciungan care a discutat impreuna cu parintii tematica relatiilor de cuplu, felul cum relatia dintre parinti influenteaza dezvoltarea copilului.

Temele abordate la scoala in luna martie s-au axat pe violenta: verbala, non-verbala si fizica. La intalnirea de parenting s-a discutat despre: ,,Cuvinte pe care ar trebui sa le auda copiii”, iar copiii au discutat despre minciuna si implicatiile ei. Spre finalul intalnirii am avut un timp frumos in care parintii, impreuna cu ai lor copii, au vizionat un filmulet, realizat de copii, in care acestia au raspuns la cateva intrebari. Parintii s-au amuzat, iar copiii au avut apoi sansa sa auda de la parintii lor de ce acestia sunt mandri de ei. A fost un moment pe care sigur, atat copiii, cat si parintii, nu il vor uita curand. La sfarsit, mamele au primit cadouri facute de copiii lor.

Cu multumiri pentru tot spirijnul oferit in multe feluri,

Centru de Zi de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii,
Marcela Cozos si Flavia Sfabu