Stiri Adolescenti Ianuarie – Martie 2018

Adolescentii au început noul an 2018 cu multumire în inimi dar si cu ganduri si hotarari noi pentru timpul care va urma. Toti si-au luat un timp special de analiza în care sa puncteze tot ce au învatat în 2017 si totodata au luat decizii specifice pentru 2018.

În luna februarie, tematica si activitatile educative ale întalnirilor s-au focalizat în jurul relatiilor. Am organizat pentru ei, ca în fiecare an, Sarbatoarea Prieteniei, timp în care s-a vorbit despre caracteristicile si beneficiile prieteniei adevarate si necesitatea redefinirii relatiilor din viata adolescentilor în functie de impactul si influenta acestora asupra lor. Bineinteles ca nu au lipsit shaorma si alte bunatati prin care sa marcam momentul special de sarbatoare. Multumim MADO!

Întalnirile cu adolescentii au continuat astfel, saptamanal unde au avut loc discutii despre relatii romantice, anturaj, trasaturi de caracter pozitive, necesare dezvoltarii de relatii sanatoase cu cei din jur. Tot în aceasta luna am petrecut o dupa-masa de povesti si activitati educative doar cu fetele. A fost un timp deosebit de pretios în care fiecare dintre ele si-a putut deschide inima ca sa împartaseasca cu celelalte experiente personale.

În luna martie am continuat în cadrul întalnirilor de grup educative, discutiile despre atitudini care îi impiedica sa se bucure de relatii armonioase cu cei din jur. Tot în aceasta luna au reusit  adolescentii sa pregateasca un  cadou manual pentru mamele lor. Am marcat si ziua de 8 Martie, zi în care baietii au pregatit o masa de sarbatoare pentru fete, într-o atmosfera calda de voie buna si prietenie.
De asemenea, pe parcursul acestor trei luni, au avut loc întalniri individuale cu acesti tineri, scopul fiind de a veni în mod personal în întampinarea nevoilor ,situatiilor specifice cu care acestia se confrunta, oferindu-le suportul de care au nevoie si asigurarea ca sunt iubiti, valorosi  si ca nu sunt singuri în provocarile cu care au de-a face în familie, la scoala, în cercul de prieteni sau în alte anturaje.

Mihaela Coman – Coordonator