Ianuarie – Martie 2018

Adolescentii au inceput noul an 2018 cu multumire in inimi dar si cu ganduri si hotarari noi pentru timpul care va urma. Toti si-au luat un timp special de analiza in care sa puncteze tot ce au invatat in 2017 si totodata au luat decizii specifice pentru 2018.
In luna februarie, tematica si activitatile educative ale intalnirilor s-au focalizat in jurul relatiilor. Am organizat pentru ei, ca in fiecare an, Sarbatoarea Prieteniei, timp in care s-a vorbit despre caracteristicile si beneficiile prieteniei adevarate si necesitatea redefinirii relatiilor din viata adolescentilor in functie de impactul si influenta acestora asupra lor. Bineinteles ca nu au lipsit shaorma si alte bunatati prin care sa marcam mometul special de sarbatoare. Multumim MADO!
Intalnirile cu adolescentii au continuat astfel, saptamanal au avut loc discutii despre relatii romantice, anturaj; trasaturi de caracter pozitive, necesare dezvoltarii de relatii sanatoase cu cei din jur. Tot in aceasta luna am petrecut o dupa-masa de povesti si activitati educative doar cu fetele. A fost un timp deosebit de pretios in care fiecare dintre ele si-a putut deschide inima ca sa impartaseasca cu celelalte experiente personale.
In luna martie am continuat in cadrul intalnirilor de grup educative, discutiile despre atitudini care ii impiedica sa se bucure de relatii armonioase cu cei din jur. Tot in aceasta luna am creat cadrul in care adolescentii sa pregateasca un cadou manual pentru mamele lor. Am marcat si ziua de 8 Martie, zi in care baietii au pregatit o masa de sarbatoare pentru fete, intr-o atmosfera calda de voie buna si prietenie.
De asemenea pe parcursul acestor trei luni, au avut loc intalniri individuale cu acesti tineri, scopul fiind de a veni in mod personal in intampinarea nevoilor si situatiilor specifice cu care acestia se confrunta, oferindu-le suportul de care au nevoie si asigurarea ca sunt iubiti, valorosi si ca nu sunt singuri in provocarile cu care au de-a face in familie, la scoala, in cercul de prieteni sau in alte anturaje.

Cu multumiri,

Centru de zi pentru adolescenti
Coman Mihaela si Tomsa Andreea