Ianuarie – Martie 2017

In acest an am inceput un proiect nou: „O LUME MAI BUNA”, datorita cresterii fenomenului de violenta in randul elevilor. Proiectul se desfasoara in cadrul Liceului Teoretic Eugen Pora, cu elevii claselor 0-IV. Consideram ca dobandirea de la o varsta frageda a valorilor sociale, etice si morale are ca finalitate adulti responsabili si astfel o societate schimbata si civilizata.

Pentru a desfasura acest proiect am realizat un manual cu tot felul de jocuri, crafturi si povesti terapeutice bazate pe tematicile care le urmarim pentru a ne atinge scopurile.

In timpul petrecut cu elevii, am sustinut lectii de cunoastere avand ca scop: interactiunea cu copiii, observatii asupra comportamentelor, reactiilor pe care acestia le au si cunoasterea copiilor si ei pe noi, echipa, care sustinem activitatile. De asemenea am avut lectii despre emotii, cu scopul intelegerii ca emotiile se exprima diferit in functie de perceptia fiecaruia fata de experientele traite sau de felul cum gandesc anumite situatii, pentru a dobandi abilitati de recunoastere, exprimare a emotiilor si abilitati de a face fata situatiilor nefavorabile. O alta tema abordata a fost „Ascultarea de autoritate” avand ca si scop: facilitarea relatiilor de respect, comportamente dezirabile si dezvoltarea abilitatilor de interactiune sociala.

Ultima tema abordata in luna martie a fost „Controlul furiei”. Acestei teme am acordat un timp mai indelungat urmarind dobandirea abilitatilor de gestionare a furiei si de directionare pozitiva a energiei. Copiii au avut parte de indrumare, dezvoltarea abilitatilor, de autodisciplina, respectarea regulilor de grup si oportunitati pentru dobandirea unor comportamente dezirabile in cadrul unui timp de relaxare.
S-au folosit recompense pentru motivarea si intarirea comportamentelor dezirabile: dolarii fabricati de noi. Cu acesti dolari au avut ocazia sa achizitoneze jucarii, un articol de imbracaminte, rechizite sau dulciuri in urma unor targuri facute la clasa.

In luna martie am inceput un seminar de parenting sustinut in cadrul fundatiei pentru parintii doritori ai elevilor de la Liceul Pora. In timpul acestui seminar desfasuram in paralel lectii cu copiii, suplinind activitatile desfasurate in scoala, in cadrul programului ‟O LUME MAI BUNA”.

Multumim sponsorilor pentru inima darnica de care dau dovada in slujba de sustinere in care s-au angajat, cu ajutorul careia activitatile pe care le facem pot fi derulate!

Cozoș Marcela – Coordonator CCSPC