Ianuarie – Martie 2016

In cadrul Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii ne-am continuat activitatile si actiunile puse in slujba restaurarii si a cresterii starii de bine din vietile beneficiarilor carora ne adresam.

In acest timp am lucrat in noua forma a proiectului, anume ajutor la teme si activitati extrascolare formative si recreative cu copiii beneficiarilor in program zilnic. Fiecare copil e o lume, astfel ca am trecut prin perioade majore de ajustari (inclusiv angajarea de personal avizat, si extinderea retelei de voluntari implicati) si actualizari din nevoia de a aduce in aceste activitati forma si continutul optim pentru schimbarile si rezultatele urmarite.

Cu grupul parintilor am inceput o nouă serie de tematici numite “Arta Casniciei, Arta Familiei”. Aici cream cadrul atat de necesar de impartasire al bucuriilor si dificultatilor curente; parcurgem materiale de dezvoltare in rolul de parteneri si de parinti deopotriva tintind imbunatatirea relatiilor de familie si aducerea schimbarilor care fac diferenta.

In cadrul intalnirilor individuale si familiale de consiliere, mediere loc de munca, monitorizare, mediere scolara medicala pentru parinti si copii am adresat nevoi particulare cu care se confrunta parintii si copiii in domeniul social si familial.

Prin resursele de evaluare, consiliere si sprijin continuam sa intampinam nevoile social-familiale critice si sa contribuim la cresterea competentelor in exercitarea rolurilor de parinti si parteneri, roluri a caror provocari in contextul actual expun familia la un distres profund si concertat. Intervenim, astfel, in a mijloci accesul la resurse de schimbare si adaptare la aceste realitati sociale, emotionale si spirituale, pe langa ajutorul oferit in obtinerea si managementul resurselor materiale .

Ne bucuram sa spunem ca unele din familiile asistate aflate in perioada de monitorizare post servicii au facut schimbari relationale semnificative (2 familii care coabitau si-au legalizat relatia); si-au ameliorat conditia finaciara si personala obtinand loc de munca sau surse suplimentare de caștig (part time job).

Suntem multumitori lui Dumnezeu si dumneavoastra pentru binefacerile realizate la care sunteţi parte, prin care facem impreuna posibila accesarea resurselor, schimbarea perspectivei, reinstalarea sperantei din vietile semenilor nostri.

Impreuna investind in oameni!