Ianuarie – Martie 2016

Adolescentii au inceput anul 2016 cu hotarari si decizii noi luate ca urmare a experientelor anului trecut. Am cautat sa oferim fiecaruia in parte incurajari pentru situatii specifice in care s-ar putea afla de-a lungul acestui an si care sa le dea indrumare, curaj si speranta. Adolesentii si-au pus biletele de incurajare pentru noul an in borcane pe care le-au decorat frumos si creativ.

Am continuat in aceasta perioada cu intalnirile de grup, cele destinate pregatirii pentru scoala prin meditatii dar si cu intalniri de socializare si recreative. Nu au lipsit intalnirile speciale, de sarbatoare. Astfel in luna februarie am organizat Sarbatoarea Prieteniei, ocazie cu prilejul careia am purtat discutii si am organizat activitati legate de prietenia si dragostea autentica, trainica in contrast cu ideea comerciala promovata in aceste zile a ceea ce inseamna dragoste si prietenie. Am sarbatorit cu shaorma si suc intr-o atmosfera calda, vesela, de prietenie si acceptare.

Cu ocazia zilei de 8 martie, am invitat in oras, la pizza, mamele adolescentilor din program, scopul fiind de a le oferi incurajarile de care au nevoie si de a sarbatori ceea ce sunt ca mame. Am avut parte de un timp deosebit de consolidare a relatiilor din cadrul grupului.

Pe langa aceasta intalnire de grup am organizat si intalniri individuale cu parintii adolescentilor, timp in care am discutat despre provocari, situatii specifice cu care acestia se confrunta in familie sau chiar in afara ei, cu scopul de-a le oferi sprijin, resurse si indrumare pentru a face fata si a depasi orice fel de obstacol.

Ca si momente deosebite in aceasta perioada vrem sa amintim si acele intalniri in care am gatit impreuna cu adolescentii sau am confectionat flori de primavara, exersand si dezvoltand abilitatile practice.