Stiri Adolescenti Aprilie – Iunie 2018

În aceasta perioada, am cautat sa stam aproape de fiecare adolescent în parte si sa le insuflam curaj, speranta si îndrumare în provocarile carora trebuie sa le faca fata. Aceste provocari sunt diverse: unii dintre ei duc o lupta grea cu ei însisi, cu nesiguranţa, descurajarea, neîncrederea, frica, neiertarea. Altii se lupta cu stres si îngrijorare cu privire la scoala, examene si decizii legate de viitor în timp ce unii, duc lupte grele în propriile lor familii sau în relatii cu cei de aceeasi varsta. Cu dorinta de a face lumina în deciziile lor, de a oferi sfaturile si suportul de care au nevoie, ne-am întalnit individual cu acesti tineri si am abordat situatiile specifice în care se regasesc.

Am continuat si intalnirile de grup în cadrul carora am dezbatut teme referitoare la caracter si implicatii asupra relaţiilor cu cei din jur. Printre temele abordate au fost: minciuna si falsitate, invidie, materialism, conflicte, relatii armonioase în cadrul familiei. De asemenea, am organizat activitati în care sa vizionam filme urmate de discutii educative, întalniri de jocuri si socializare, activitati în aer liber si jocuri sportive.

Cu ocazia sarbatorii de Paste, am discutat cu adolescentii despre semnificatia acestei sarbatori si importanta ei pentru vietile noastre. Toate activitatile s-au desfasurat într-un mod interactiv si într-o atmosfera calda, de comunicare. La sfarsitul întalnirii, fiecare dintre adolescentii nostri a primit un cadou din partea fundatiei. Am sarbatorit împreuna cu adolescentii nostri si ziua de 1 Iunie organizand pentru ei un eveniment special cu prajituri si suc, pizza, activităţi recreative, jocuri şi cadouri. Aceasta întalnire cu toti adolescentii si voluntarii a fost un prilej de multa bucurie si voie buna. Suntem multumitori pentru prietenii si colaboratorii nostri de la Mado, Lemnul Verde, Pizzeria Artizan care ne sunt alaturi ori de cate ori organizam astfel de evenimente.

Pentru adolescentii de la Herald, aceasta perioada a însemnat si multa munca, oboseala cu teme si proiecte scolare si chiar încarcatura emotionala in privinta examenelor finale. Pentru cei mai multi dintre ei s-a meritat sa lupte, sa persevereze ca sa promoveze examenele, sa obtina rezultate bune, chiar performante, unii dintre ei. Toti cei care au sustinut examene au obţinut rezultate bune, motiv de bucurie pentru ei si familiile lor, dar si pentru noi, cei de la Herald care le dorim tot ce e mai bun.

Mihaela Coman – Coordonator