Aprilie – Iunie 2018

In aceasta perioada, am cautat sa stam aproape de fiecare adolescent in parte si sa le insuflam curaj, speranta si indrumare in provocarile carora trebuie sa le faca fata. Aceste provocari sunt diverse: unii dintre ei duc o lupta grea cu ei insisi, cu nesiguranţa, descurajarea, neincrederea, frica, neiertarea. Altii se lupta cu stres si ingrijorare cu privire la scoala, examene si decizii legate de viitor. Altii duc lupte grele in propriile lor familii sau in relatii cu cei de aceeasi varsta. Cu dorinta de a face lumina in deciziile lor, de a oferi sfaturile si suportul de care au nevoie ne-am intalnit individual cu acesti tineri si am abordat cu fiecare in parte situatiile specifice in care se regasesc.

Am continuat si intalnirile de grup in cadrul carora am dezbatut teme referitoare la caracter si implicatii asupra relaţiilor cu cei din jur. Printre temele abordate au fost: minciuna si falsitate, invidie, materialism, conflicte, relatii armonioase in cadrul familiei.

De asemenea am organizat activitati constand in intalniri de vizionare de filme urmate de discutii educative, intalniri de jocuri si socializare, activitati in aer liber si jocuri sportive.

Cu ocazia sarbatorii de Paste, am discutat cu adolescentii despre semnificatia acestei sarbatori si importanta ei pentru vietile noastre. Toate activitatile s-au desfasurat intr-un mod interactiv si intr-o atmosfera calda, de comunicare. La sfarsitul intalnirii, fiecare dintre adolescentii nostri a primit un cadou din partea fundatiei.
Am sarbatorit impreuna cu adolescentii nostri si ziua de 1 Iunie organizand pentru ei un eveniment special cu prajituri si suc, pizza, activităţi recreative, jocuri şi cadouri. Aceasta intalnire cu toti adolescentii si voluntarii a fost un prilej de multa bucurie si voie buna.

Suntem multumitori pentru prietenii si colaboratorii nostri de la Mado, Lemnul Verde, Pizzeria Artizan care ne sunt alaturi ori de cate ori organizam astfel de evenimente.

Pentru adolescentii de la Herald, aceasta perioada a insemnat si multa munca, oboseala cu teme si proiecte scolare si chiar incarcatura emotionala in privinta examenelor finale. Pentru cei mai multi dintre ei s-a meritat sa lupte, sa persevereze ca sa promoveze anul scolar, examenele, ca sa obtina rezultate bune, chiar performante, unii dintre ei. Toti cei care au sustinut examene au obţinut rezultate bune, motiv de bucurie pentru ei si familiile lor dar si pentru noi, cei de la Herald care le dorim tot ce e mai bun.

Cu multumiri,
Coman Mihaela si Tomsa Andreea