Stiri Familii Aprilie – Iunie 2018

În luna aprilie am avut întalnirea lunara unde am abordat tema sarbatorilor pascale si cum sunt vazute acestea în educatia copiilor, atat la întalnirea copiilor pentru terapie, cat si la sesiunea de parenting.
La scoala, copiii au învatat sa-si gestioneze situatiile în care apare frica, anxietatea, si am dezbatut  tema rezistentei la mediu, ridiculizare si respingere. Cele 8 întalniri de la scoala au fost împartite pe lectii, debate-uri, jocuri si crafturi pe temele mentionate. Copiii au fost recompensati dupa fiecare activitate cu dolari confectionati pentru participarea lor la activitati. Întalnirile de consiliere  cu parintii si copiii acestora- beneficiari ai proiectului au început sa dea rezultate.  S-a urmarit rezolvarea unor probleme familiale prin diverse teme si obiective atinse de la o sedinta la alta.

În luna urmatoare, întalnirile de preventie a violentei si a bullyingului au constat în teme ca ,,Onestitatea in relatii”, unde copiii au învatat despre minciuna cu ajutorul unui joc de grup, care le-a testat memoria si le-a demosntrat ca minciuna nu poate dura mult. De asemenea, tema ,,Responsabilitate si perseverenta”, a ilustrat importanta perseverentei  indiferent de piedici cu ajutorul unor povestiri terapeutice si prin exemplul unor personalitati cunoscute. Copiii au fost recompensati la scoala printr-un targ în care si-au putut cumpara jucarii cu ajutorul dolarilor obtinuti la activitati. La întalnirile de terapie desfasurate la centru am discutat despre importanta cuvintelor pe care le rostim si impactul acestora asupra dezvoltarii noastre emotionale, iar o alta întalnire s-a axat pe familie si atitudini, vis-a-vis de unele evenimente din cadrul acesteia.

Luna Copiilor, supranumita astfel datorita zilei de 1 Iunie, a fost una plina de surprize placute la Fundatia Herald. Copiii au primit cadouri cu ocazia acestei sarbatori atat de iubite de catre cei mici. La întalnirea parintilor, acestia au avut parte de un seminar, sustinut de un doctor, despre abordarea sexualitatii la copii si dezvoltarea acestora în functie de varsta. Au avut ocazia sa puna întrebari pe diverse subiecte din domeniul medical la care s-a raspuns din perspectiva practica si medicala a doctorului.

La scoala, am desfasurat ultimele activitati din acest semestru. Clasa a IV-a a fost premiata pentru participarea în cadrul proiectului ,,O lume mai buna”, fiecare copil primind dulciuri si diplome pentru implicare. În lectiile de preventie, copiii si-au dezvoltat abilitatile de comunicare si gestionare a situatiilor conflictuale. De asemenea, am învatat impreuna cum este în pielea unui copil cu dizabilitati printr-o activitate în care a trebuit sa desenam lipsindu-ne de o mana, un ochi, un picior, fara sa vorbim sau sa ne ridicam de pe scaun. Copiii au realizat cat de dificil le este celor lipsiti de anumite parti ale corpului sau de anumite functii si au constientizat cat de privilegiati sunt pentru ca sunt sanatosi. Ultimele întalniri cu clasele I, a II-a si a III-a s-au finalizat printr-un targ de jucarii, urmand sa ne revedem la scoala dupa vacanta de vara.

Cozos Marcela – Coordonator