Aprilie – Iunie 2018

In luna aprilie am avut intalnirea lunara unde am abordat tema sarbatorilor pascale si cum sunt vazute acestea in educatia copiilor, atat la intalnirea copiilor pentru terapie, cat si la sesiunea de parenting.
La scoala, copiii au invatat sa-si gestioneze situatiile in care apare frica, anxietatea, dar am dezbatut si tema rezistentei la mediu, ridiculizare si respingere. Cele 8 intalniri de la scoala au fost impartite pe lectii, debate-uri, jocuri si crafturi pe temele mentionate. Copiii au fost recompensati dupa fiecare activitate cu dolari confectionati pentru participarea lor la activitati.

Intalnirile de consiliere au inceput sa dea rezultate, in aceasta luna fiind 12 intalniri cu parintii si copiii acestora, beneficiari ai proiectului. S-a urmarit rezolvarea unor probleme familiale prin diverse teme si obiective atinse de la o sedinta la alta.

In luna urmatoare, intalnirile de preventie a violentei si a bullyingului au constat in teme ca ,,Onestitatea in relatii”, unde copiii au invatat despre minciuna cu ajutorul unui joc de grup, care le-a testat memoria si le-a demosntrat ca minciuna nu poate dura mult si ,,Responsabilitate si perseverenta”, copiii invatand despre importanta perseverentei indiferent de piedici cu ajutorul unor povestiri terapeutice si prin exemplul unor personalitati cunoscute. Copiii au fost recompensati la scoala printr-un targ in care si-au putut cumpara jucarii cu ajutorul dolarilor obtinuti la activitati. In intalnirile de terapie desfasurate la centru am discutat despre importanta cuvintelor pe care le rostim si impactul acestora asupra dezvoltarii noastre emotionale, iar o alta intalnire s-a axat pe familie si atitudini, vis-a-vis de unele evenimente din cadrul acesteia.

Luna Copiilor, supranumita astfel datorita zilei de 1 Iunie, a fost una plina de surprize placute la Fundatia Herald. Copiii au primit cadouri cu ocazia acestei sarbatori atat de iubite de catre cei mici. La intalnirea parintilor, acestia au avut parte de un seminar, sustinut de un doctor, despre abordarea sexualitatii la copii si dezvoltarea acestora in frunctie de varsta. Au avut ocazia sa puna intrebari pe diverse subiecte din domeniu medical la care s-a raspuns din perspectiva practica si medicala a doctorului.

La scoala, am desfasurat ultimele activitati din acest semestru. Clasa a IV-a a fost premiata pentru participarea in cadrul proiectului ,,O luma mai buna”, fiecare copil primind dulciuri si diplome pentru implicare. In lectiile de preventie copiii si-au dezvoltat abilitatile de comunicare si gestionare a situatiilor conflictuale.
De asemenea, am invatat impreuna cum este in pielea unui copil cu dizabilitati printr-o activitate in care a trebuit sa desenam lipsindu-ne de o mana, un ochi, un picior, fara sa vorbim sau sa ne ridicam de pe scaun. Copiii au realizat cat de dificil le este celor lipsiti de anumite parti ale corpului sau de anumite functii si au constientizat cat de privilegiati sunt pentru ca sunt sanatosi. Ultimele intalniri cu clasele I, a II-a si a III-a s-au finalizat printr-un targ de jucarii, urmand sa ne revedem la scoala dupa vacanta de vara.

Cu multumiri pentru tot spirijnul oferit in multe feluri,
Marcela Cozos si Flavia Sfabu