Aprilie – Iunie 2017

Privind in urma la aceste trei luni care au trecut, nu putem decat sa-I fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru viata, pentru modul in care s-au desfasurat lucrurile, pentru oamenii cu ajutorul carora am putut sa fim de folos varstnicelor cu care lucram.

Odata cu vremea buna si insorita, starea de sanatate a varstnicelor parca se imbunatateste, temerile ca nu le vor ajunge banii sa plateasca cheltuielile se diminueaza, iar ele devin mai vesele, mai optimiste.

In acest trimestru varstnicele fundatiei noastre au fost vizitate saptamanal la domiciliu. Astfel, interesul nostru, aratat varstnicelor prin aceste vizite, duce la o crestere a nivelului de incredere si ne ajuta sa le fim de folos in depasirea temerilor, in rezolvarea problemelor.
Pachetele alimentare sunt un motiv de bucurie, deoarece acopera o mare parte a alimentatiei de baza. Cu ocazia Sarbatorii Invierii Domnului, varstnicele s-au bucurat sa primeasca, pe langa pachetul alimentar, cozonac si cate un cadou.

In luna mai am organizat o intalnire cu varstnicii nostri impreuna cu varstnicii care apartin de Fundatia pentru Ingrijirea Varstnicului care sunt colaboratorii nostri. Acesti invitati entuziasti si energici au pregatit un program deosebit, menit sa fie o bucurie si o incurajare pentru toti, program alcatuit din: cantece patriotice, romante, pricesne si poezii. Am avut cu totii un timp minunat ascultand vocile calde ale acestora.

Pe langa intermedierile facute la medici de familie, de specialitate, farmacii a fost necesar si intermedieri intre varstnice si instalatori, pentru a rezolva anumite probleme.

Ne bucuram atunci cand varstnicele noastre pot duce o viata normala, fara stres si ingrijorari.

Damaris Coman – Coordonator Proiect Varstnice