Aprilie – Iunie 2017

In aceasta perioada am continuat activitatile cu mai multa energie si pline de bucurie, datorita schimbarilor bune care incep sa apara in mediul scolar, unde desfasuram o parte din activitatile centrului.

In cadrul lectiilor efectuate in scoala am avut activitati de preventie a violentei fizice. Am explicat copiilor ce inseamna si ce cuprinde violenta fizica si i-am provocat sa gaseasca solutii la anumite probleme si situatii relatate. Prin activitatile desfasurate am urmarit dobandirea unor valori sociale sanatoase, prevenirea agresivitatii, dobandirea unor abilitati de a face fata furiei, gasirea alternativelor de a rezolva probleme si consolidarea relatiilor.
Pentru ca stim ca multi copii nu considera violenta verbala si non-verbala ca forma de violenta am abordat si aceasta tema prin care am urmarit dobandirea unor abilitati de comportament dezirabil si prevenirea situatiilor de abuz verbal si non-verbal.

O alta tema a fost “Anturajul si rezistenta la mediu, ridiculizare si respingere”. Prin povestea terapeutica spusa copiilor si prin jocurile, discutiile si activitatile desfasurate am urmarit dobandirea abilitatilor necesare de a face fata stresului provocat de anturaje si cresterea stimei de sine a copiilor.
Copiii au fost recompensati printr-un targ, mod prin care ei au reusit sa-si achizitioneze jucarii si carti cu ajutorul “dolarilor” obtinuti in timpul intalnirilor.

La fundatie am desfasurat activitati terapeutice pentru a ajuta copiii sa-si invinga fricile. Cu ocazia sarbatorilor de Paste, am vorbit copiilor despre semninificatia sarbatorii, am realizat impreuna mormantul lui Isus din carton, bete de inghetata, culori si am pictat oua. La sfarsit s-au oferit cadouri. Cadouri s-au oferit si cu ocazia zilei de 1 Iunie, ziua copilului, cand am organizat o petrecere.

Am avut intalniri de consiliere cu familiile beneficiare de serviciile fundatiei, in cadrul carora s-a discutat despre probleme si temerile pe care parintii le au si s-au urmarit obiectivele propuse cu fiecare in parte. De asemenea s-a discutat si despre relatia pe care parintii o au cu copiii si copiii cu colegii de clasa.
Pentru a observa schimbarile aduse de program in randul elevilor, am aplicat chestionare copiilor pentru a vedea daca s-a schimbat ceva in stilul lor de rezolvare a conflictelor de cand am inceput proiectul. Rezultatele chestionarelor au fost foarte incurajatoare! Pentru a intelege anumite lucruri mai bine, s-au aplicat si teste psihologice la copii si parinti.

In cadrul seminarului de parenting pe care il facem lunar cu parintii am abordat principiile de corectare comportamentala prin conectarea cu copilul. Iar in cadrul intalnirii din luna mai, am avut invitat special pe d-na psiholog clinician pediatru Filipoiu Cita, careia parintii au avut ocazia sa-i puna intrebari si sa aiba o discutie benefica, datorita experientei acumulate de dansa.

Multumim tuturor celor care ne sustin prin rugaciuni, financiar, donatii si colaborari si pentru ajutorul oferit in scopul continuarii activitatilor pe care le desfasuram!

Cozos Marcela – Coordonator Centru de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii