Aprilie – Iunie 2016

In aceasta perioada am profitat de vremea frumoasa si insorita si am planificat activitati in afara Centrului de Zi (zile de jocuri in parc, iesiri in oras, etc.) Am continuat intalnirile de grup cu adolescentii impartiti in functie de varsta si am dezbatut diverse teme legate de caracter, responsabilitate si comunicare asertiva.

Pe langa programul obisnuit al proiectului pentru adolescenti, ne-am bucurat impreuna cu ocazia sarbatorilor si a diferitelor evenimente. Cu ocazia apropierii sarbatorii de Paste, am discutat cu adolescentii despre semnificatia si importanta ei pentru vietile fiecaruia dintre noi. Am organizat o intalnire de sarbatoare pentru toti adolescentii si voluntarii, iar la sfarsit, fiecare adolescent a primit un cadou din partea fundatiei.

La Centrul de Zi am sarbatorit impreuna cu adolescentii nostri ziua de 1 Iunie si am organizat pentru ei un eveniment special cu prajituri si suc, activitati recreative, jocuri si premii pentru toti adolescentii. Aceasta intalnire cu toti adolescentii si voluntarii a fost un prilej de multa bucurie si voie buna.

In aceasta perioada am participat cu adolescentii la doua spectacole culturale, cu scopul de a promova valorile culturale si a imbunati atitudinea fata de arta si cultura. Astfel, in luna mai am fost invitati la concertul liric organizat de Asociația Siebenburgen Opera în colaborare cu Comunitatea Evreilor din Cluj. Concertul a avut loc la Sinagoga mare si ne-am bucurat de acest eveniment impreuna cu adolescentii si voluntarii Centrului de Zi. In 26 iunie am fost invitati la spectacolul de opera Nabucco de Giuseppe Verdi, ca urmare a colaborarii cu Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

In luna iunie am organizat o festivitate de sfarsit de an scolar si de premiere pentru adolescentii nostri. In cadrul acestei festivitati au fost prezenti toti adolescentii si am sarbatorit implicarea lor in cadrul activitatilor de la Centrul de Zi, am oferit diplome personalizate si premii.