Aprilie – Iunie 2016

Activitatile Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii au raspuns nevoilor identificate ale parinţilor de dezvoltare a abilitatilor parentale si de management relational si social. S-au parcurs cu parinţii noi materiale de formare abilitati de conectare-corectare a copilului. Copiii au fost asistati in managementul scolar si relational.
Astfel, am continuat acordarea de sprijin(zilnic) la teme (meditatii pentru copii cu dificultati scolare.) Suntem multumitori pentru voluntarii dedicati care au facut o treaba excelenta. Activitatile extrascolare formative si recreative (pictura, muzica-curs de fluier, modelaj, desen, terapie de grup, iesiri in parc) au completat lipsurile si nevoile de dezvoltare personala si sociala ale acestor copii.

S-a urmarit deprinderea copiilor cu abilitati de relationare sanatoasa prin mijloace de motivare(recompensare) pozitiva si exersare de roluri comportamentale adecvate. Suntem multumitori pentru toate resursele materiale recompensatorii la care am putut apela pentru a obtine aceste rezultate ale intaririi pozitive.
Fiecare copil adora surprizele, astfel ca de Ziua Copilului 1 iunie, cu ajutorul sponsorizarilor, copiii au avut bucurii pe masura: iesire la mall- înghetata, shaorma si vizionarea unui film animat 3D.

Unul dintre cele mai benefice evenimente ale perioadei a fost weekendul cu familiile desfasurat la Valea Verde. Cuplurile au parcurs marterialul “Arta Casniciei” , un material pe suport video si scris, complex. Materialul de formare-informare a acoperit nevoile si principiile de baza a oricarei relatii de cuplu functionale, intr-un limbaj accesibil, motivational si instructiv. Cuplurile au avut parte de un timp extrem de benefic de conectare, vindecare si instruire atat in cadrul sesiunilor structurate cat si in afara sesiunilor in grupuri de dezbatere, sedinte de consiliere si discutii particulare generate de parcurgerea materialului. Ambientalul prielnic fost organizat in detaliu pentru creerea unui cadru de detasare de cotidian si intimitate. Cuplurile s-au exprimat ca extrem de multumitoare pentru experienta si calitatea informatiilor. Tot efortul organizarii si sustinerii evenimentului s-a dovedit roditor.

In timpul sesiunilor copiii au desfasurat activitati educative si recreative de grup organizate si realizate de responsabila cu copiii şi voluntarii ei (jocuri in aer liber si de interior). Aici, copiii au avut posibilitatea de a invata sa relationeze pozitiv cu ajutorul regulilor si sloganelor grupului invatate si repetate(consolidate), implementate cu ajutorul jocurilor dinamice precum verificarea starii “motorului”(inimii), precum si exersarea prin jocuri de rol a situatiilor posibile de conflict si solutionarea dezirabilă. Au avut parte de excursii sub formă de jocuri de orientare in natură, jocuri de competitie/echipe. Au avut concursuri de versete biblice tematice, premii, ş.a

Cu multumirea ca ne-ati fost alaturi si in aceasta perioada incarcata, va binecuvantam si …continuam impreuna!