Stiri Iulie – Septembrie 2018

Iulie

La jumatatea proiectului am organizat o tabara pentru parinti si copii la Pensiunea Sequoia, tabara in care s-au putut lega prietenii mai stranse si relatii mai bune intre copii, intre parinti, dar si intre copii si parinti. Aceasta tabara a avut ca scop unitatea familiei, iar programul a constat in 4 sesiuni pentru viata de cuplu, sesiuni pentru copii si activitati care au implicat toti membrii familiei. In sesiunile pentru cuplu s-a vorbit despre ,,Diferente de gandire dintre barbati si femei”, ,,Motivele pentru care sotii se comporta intr-un anumit fel”, ,,Sexul” si “Cum sa ramanem casatoriti fara sa ne omoram partenerul”. In acest timp, copiii s-au bucurat de povesti, jocuri si concursuri cu scopul dobandirii perseverentei si lucrului in echipa.

Intalnirile din cadrul fundatiei au constat in terapii cu copiii, in care am abordat tema ,,Performanta sub abilitati”. Am discutat si am facut jocuri astfel incat copiii sa inteleaga ca nu intodeauna reusim sa avem cele mai bune rezultate, dar asta nu inseamna ca suntem nepriceputi. De asemenea am motivat copiii, ca intotdeauna sa faca tot ce le sta in putinta pentru a reusi.

 

August

Luna august a fost o luna plina de activitati pentru copii. Am orgaizat o Scoala de Vara in care copiii au participat la diverse activitati care au incurajat comportamentele desirabile. Programul Scolii de Vara a avut un orar format din: film motivational – in urma caruia discutam cele vizionate; art-terapie – in care copiii au avut diverse ateliere pe temele zilnice abordate; cantecele, sesiuni de teatru – unde copiii si-au testat creativitatea interpretand diverse teme date si, sa nu uitam de preferatele copiilor, jocurile si concursurile – in urma carora copiii primeau banuti cu care isi puteau cumpara la finalul zilei jucarii din targul organizat.

 

Septembrie

In luna septembrie am inceput pregatirile cu actele necesare viitorului proiect si inceperea colaborarii cu noua scoala pe care o vom lua anul viitor. Tot in aceasta luna am reluat sesiunile de consiliere cu familiile care inca nu au beneficiat de acest serviciu sau cu cele care inca nu au finalizat sedintele de care aveau nevoie pentru rezolvarea dificultatilor cu care se confrunta.

 

Am reluat si activitatile din cadrul claselor de elevi de la scoala Horea. In aceasta luna, am invatat sa gasim solutii multiple si sa le alegem pe cele mai bune la problemele cu care ne confruntam si metode de a negocia in echipa pentru a lucra cat mai eficienti. Am citit copiilor povesti terapeutice si am cautat impreuna solutii pentru a rezolva problema cu care se confrunta personajele. Ne-am impartit pe echipe/fabrici si am construit masini. La inceput, pentru a reusi sa construiasca, au trebuit sa-si negocieze materialele necesare, care pareau insuficiente, insa au reusit sa gaseasca solutii pentru a rezolva situatia.

 

La grupul de suport am discutat cu copiii evenimentele petrecute in vacanta care au provocat emotii mai puternice si ne-am jucat un joc care cuprindea evenimente din intreaga viata, emotii provocate si metodele care privesc  gestionarea situatiilor.

La scoala parintilor am discutat despre intrebarile esentiale ale vietii pe care fiecare si le pune la un moment. Cea mai importanta dintre ele cu interes pentru sesiunile noastre este: Unde dispare indragosteala din casnicie…? De asemenea am discutat despre cele 5 limbaje ale iubirii, despre faptul ca fiecare are un rezervor afectiv si se simt iubiti doar atunci cand li se arata dragoste prin modul limbajului care ei il au. Am analizat limbajul de iubire personal, al partenerului si al copiilor. Am completat aplicatii impreuna urmand a se lua masuri in viata de familie acolo unde este nevoie.