Aprilie-Iunie 2018

Au trecut doar trei luni, dar atatea lucruri s-au intamplat…
Impreuna cu varstnicele, am trecut prin experiente mai mult sau mai putin dureroase si triste, dar am si impartasit bucurii si lucruri minunate din vietile noastre.

Luna aprilie a fost una dificila din mai multe puncte de vedere. A inceput cu decesul uneia dintre varstnice, in urma unui stop cardiac.
Pentru beneficiara care si-a pierdut fiul la sfarsitul lunii martie, a inceput o perioada grea, perioada in care inca nu vrea sa creada ca ceea ce s-a intamplat este adevarat. Merge zilnic la cimitir si afirma ca nu mai are pentru ce sa traiasca. Vizitele la domiciliul ei au fost mai dese pentru a o ajuta si sustine moral si emotional, pentru a-i supraveghea starea de sanatate si a verifica daca a mancat.

O alta varstnica a fost accidentata de o femeie care a doborat-o la pamant (cu scopul de a-i fura geanta), ramanand cu mana fracturata.

Pentru mai multe varstnice in lunile care au urmat am facut intermedieri la spitale, specialisti, le-am transportat si insotit pentru analize sau internari. Acest serviciu pe care il oferim inseamna foarte mult pentru doamnele noastre care nu au la cine sa apeleze pentru sprijin si insotire. Suntem rasplatite din plin vazand bucuria si fetele lor care radiaza de recunostinta, in mijlocul atator suferinte si temeri.

In aceasta perioada am preluat doua beneficiare, dar am si sistat contractele pentru cateva varstnice care, ori au renuntat, ori nu am mai putut colabora cu ele.

Am avut si o intalnire cu voluntarele noastre dedicate, in care am discutat despre experienta pe care o acumulam in munca cu varstnicii. Apreciem mult ajutorul pe care aceste fete il ofera beneficiarelor noastre.

Nici in acest trimestru pachetele alimentare lunare nu au lipsit. Pe langa acestea, fructe, paine, lactate- toate au fost oferite pentru ca varstnicele sa-si mentina un stil de viata cat mai sanatos cu putinta.

Va multumim pentru tot sprijinul,
Cojocaru Damaris si Piclisan Rafila